Βιογραφικό

Βιογραφικό σημείωμα

Χειρουργός Χριστίνα ΚαραμβέρηΗ ιατρός γεννήθηκε στις 15/05/1980 στην California των ΗΠΑ αλλά έζησε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, πέρασε με επιτυχία μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά την αποφοίτησή της από την Ιατρική Σχολή, εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στην Καστοριά, όπου για δύο χρόνια παρακολούθησε και συμμετείχε στο πρόγραμμα εφημεριών της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Καστοριάς.

Η ειδίκευσή της στη Γενική Χειρουργική ξεκίνησε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ένα από τα δύο κέντρα κυτταρομειωτικής χειρουργικής και ενδοπεριτοναικής χημειοθεραπείας στην Ελλάδα, με διευθυντή τον Dr Αντώνιο- Απόστολο Τέντε. Ως ειδικευόμενη ιατρός είχε την ευκαιρία να συμμετέχει και να εκτελέσει πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων καθώς και να συμμετέχει στο ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα της Περιτοναϊκής Κακοήθειας και της Υπέρθερμης Διεγχειρητικής Ενδοπεριτοναϊκής Χημειοθεραπείας. Επίσης εργάστηκε στην Χειρουργική Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Κατά την εκπαίδευσή της σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας συμμετείχε και εκτέλεσε πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων που καλύπτουν όλο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής. Έλαβε το τίτλο ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής το 2015  μετά από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας και μετά από διετή φοίτηση έλαβε  μεταπτυχιακό δίπλωμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με τίτλο: «Νεοπλασματική νόσος στον άνθρωπo. Σύγχρονη κλινικοπαθολοανατομική θεώρηση και έρευνα» και εκπόνησε διπλωματική εργασία με τίτλο «Προγονικά κύτταρα παχέος εντέρου και ο ρόλος τους στην καρκινογένεση».

Από τον Αύγουστο του 2015 είναι επιμελήτρια Γενική Χειρουργός στο νοσοκομείο Metropolitan, στο τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας και Περιτοναϊκής Κακοήθειας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών με ερευνητικό αντικείμενο την εφαρμογή της υπέρθερμης διεγχειρητικής ενδοπεριτοναικής χημειοθεραπείας στον καρκίνο του παγκρέατος. Επίσης μετά από διετή παρακολούθηση του Eυρωπαϊκού Σχολείου Περιτοναϊκής Κακοήθειας (European School of Peritoneal Surface Oncology), ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Eταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας (ESSO), με έδρα το νοσοκομείο Metropolitan, έλαβε τον Οκτώβριο του 2017 το Πανευρωπαϊκό Δίπλωμα Αντιμετώπισης της Περιτοναϊκής Κακοήθειας.

Είναι παντρεμένη με τον ιατρό νεφρολόγο Ψούνη Κωνσταντίνο και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Διπλώματα

 • Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
 • Τίτλος ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής, Νομαρχία Αθηνών
 • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Νεοπλασματική νόσος στον άνθρωπο. Σύγχρονη κλινικοπαθολοανατομική θεώρηση και έρευνα»
 • Πανευρωπαϊκό Δίπλωμα Αντιμετώπισης της Περιτοναϊκής Κακοήθειας, Ευρωπαϊκή Eταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας (European Society of Surgical Oncology)

Επαγγελματική Εμπειρία

 • 2015 έως σήμερα  Επιμελήτρια Γενικός Χειρούργος, Νοσοκομείο Metropolitan, Τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας και Περιτοναϊκής Κακοήθειας
 • 2011- 2015    Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής, Α’ Χειρουργική Κλινική – Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»
 • 2008-2011    Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής, Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου
 • 2006-2008   Υπηρεσία υπαίθρου, Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, Περιφερικό Ιατρείο Μανιάκων

Μετεκπαίδευση

 • ESSO Course on Peritoneal Surface Malignancy, 12-14 October, Genk
 • ESSO Advanced course on the management of HIPEC after Cytoreductive surgery, 2-4 March 2017, Hamburg
 • 10th International Congress on Peritoneal Surface Malignancy, November 17-19/2016, Washington, USA
 • 5o Workshop Περιτοναικής Κακοήθειας, 23-25 Σεπτεμβρίου 2016, Βόλος
 • 2ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Προηγμένης Ανοιχτής Χειρουργικής, 3-4 Ιουλίου 2015. Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία- Ερευνητικό και πειραματικό κέντρο ΕΛΠΕΝ
 • 5ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Ανωτέρου Πεπτικού, 11-12 Ιουλίου 2014. Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία- Ερευνητικό και πειραματικό κέντρο ΕΛΠΕΝ
 • 6ο Σεμινάριο Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Κατωτέρου Πεπτικού, 7-8 Νοεμβρίου 2014. Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία-  Ερευνητικό και πειραματικό κέντρο ΕΛΠΕΝ
 • 34th Congress of the European Society of Surgical Oncology in partnership with BASO 2014, Liverpool, 29-31/10/2014
 • Advanced Course on placement of long- term Catheters in Hemodialysis. Avellino,29-31 January 2014,
 • 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής και Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ, Νοέμβριος 2008, Αθήνα
 • 9ο Συνέδριο Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, Νοέμβριος 2009, Θεσσαλονίκη
 • 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας, Φεβρουάριος 2011, Αθήνα
 • 3rd Workshop of Peritoneal Malignancy, February 2011, Athens
 • 5ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, Νοέμβριος 2009, Ιωάννινα
 • Advanced Life Support, King’s College Hospital, London Resuscitation Council, UK, Φεβρούριος 2006
 • Advanced Trauma Life Support, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Ελληνικό Τμήμα Αμερικάνικου Κολλεγίου Χειρουργών, Μαιος 2005

 

Λίγα λόγια για τον συντάκτη
Η ιατρός ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Αθηνών «Γ.Γεννηματάς». Από το 2015 είναι Eπιμελήτρια Γενική Χειρουργός στο νοσοκομείο Metropolitan, στο τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας και Περιτοναϊκής Κακοήθειας. Τον Οκτώβριο του 2017 ,μετά από διετή παρακολούθηση του Eυρωπαϊκού Σχολείου Περιτοναϊκής Κακοήθειας (European School of Peritoneal Surface Oncology), έλαβε το επίσημο Δίπλωμα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας για την Αντιμετώπιση της Περιτοναϊκής Κακοήθειας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών με ερευνητικό αντικείμενο την εφαρμογή της υπέρθερμης διεγχειρητικής ενδοπεριτοναϊκής χημειοθεραπείας στον καρκίνο του παγκρέατος. Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με τίτλο «Νεοπλασματική νόσος στον άνθρωπο: Σύγχρονη κλινικοπαθολογοανατομική προσέγγιση και έρευνα» με τίτλο διατριβής «Προγονικά κύτταρα παχέος εντέρου και ο ρόλος τους στην καρκινογένεση». Είναι συγγραφέας πλήθους ανακοινώσεων και εργασιών με αντικείμενο την Περιτοναϊκή Κακοήθεια και την Υπέρθερμη Διεγχειρητική Ενδοπεριτοναϊκή Χημειοθεραπεία ενώ έχει πολλές συμμετοχές και ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Ο Ιατρός δέχεται ασθενείς κατόπιν ραντεβού στο ιατρείο Αθηνών, Λεωφόρος Κηφισίας 8, Αμπελόκηποι.