Κήλες

Η κήλη είναι μια «διόγκωση» του κοιλιακού τοιχώματος που δημιουργείται εξαιτίας πρόπτωσης ενός σπλάγχνου ή λίπους σε διάφορες θέσεις. Οι θέσεις αυτές θεωρούνται ότι είναι ευένδοτες θέσεις του κοιλιακού τοιχώματος, οι οποίες μπορούν να υποστούν χαλάρωση. Σαν αποτέλεσμα της «χαλάρωσης» προκύπτει  η κήλη.

Οι κήλες μπορεί να είναι συγγενείς, δηλαδή να υπάρχουν από τη γέννηση, ή επίκτητες. Στους ενήλικες συνήθως πρόκειται για επίκτητες κήλες, οι οποίες δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου λόγω «χαλάρωσης» των κοιλιακών τοιχωμάτων.

Οι συχνότεροι τύποι κήλης είναι η βουβωνοκήλη, η ομφαλοκήλη, η μηροκήλη και η μετεγχειρητική κήλη, ενώ πιο σπάνιες είναι η επιγαστρική κήλη, η παραστομιακή κήλη και η κήλη του Spigel.

 

είδη κηλών

Λίγα λόγια για τον συντάκτη
Η ιατρός ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Αθηνών «Γ.Γεννηματάς». Από το 2015 είναι Eπιμελήτρια Γενική Χειρουργός στο νοσοκομείο Metropolitan, στο τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας και Περιτοναϊκής Κακοήθειας. Τον Οκτώβριο του 2017 ,μετά από διετή παρακολούθηση του Eυρωπαϊκού Σχολείου Περιτοναϊκής Κακοήθειας (European School of Peritoneal Surface Oncology), έλαβε το επίσημο Δίπλωμα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας για την Αντιμετώπιση της Περιτοναϊκής Κακοήθειας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών με ερευνητικό αντικείμενο την εφαρμογή της υπέρθερμης διεγχειρητικής ενδοπεριτοναϊκής χημειοθεραπείας στον καρκίνο του παγκρέατος. Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με τίτλο «Νεοπλασματική νόσος στον άνθρωπο: Σύγχρονη κλινικοπαθολογοανατομική προσέγγιση και έρευνα» με τίτλο διατριβής «Προγονικά κύτταρα παχέος εντέρου και ο ρόλος τους στην καρκινογένεση». Είναι συγγραφέας πλήθους ανακοινώσεων και εργασιών με αντικείμενο την Περιτοναϊκή Κακοήθεια και την Υπέρθερμη Διεγχειρητική Ενδοπεριτοναϊκή Χημειοθεραπεία ενώ έχει πολλές συμμετοχές και ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Ο Ιατρός δέχεται ασθενείς κατόπιν ραντεβού στο ιατρείο Αθηνών, Λεωφόρος Κηφισίας 8, Αμπελόκηποι.