14ο Πανελλήνιο συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας

Το 14ο Πανελλήνιο συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας έλαβε χώρα στην Αθήνα από 31 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου. Συζητήθηκαν τα νεότερα δεδομένα στον τομέα της Χειρουργικής Ογκολογίας και παρουσιάστηκαν με προφορικές ανακοινώσεις τα δεδομένα από την χειρουργική ομάδα της Περιτοναϊκής Κακοήθειας του

14 Χειρουργικής ΟγκολογίαςΝοσοκομείου Metropolitan όσον αφορά την περιτοναϊκή σαρκωμάτωση και τον καρκίνο των ωοθηκών. Συγκεκριμένα, η κα Καραμβέρη Χριστίνα παρουσίασε δύο προφορικές ανακοινώσεις με θέμα:”Κυτταρομειωτική χειρουργική και υπέρθερμη ενδοπεριτοναϊκή χημειοθεραπεία στον τοπικά προχωρημένο καρκίνο των ωοθηκών” και ” Κυτταρομειωτική χειρουργική και υπέρθερμη ενδοπεριτοναϊκή χημειοθεραπεία στν περιτοναϊκή σαρκωμάτωση”.

 

Λίγα λόγια για τον συντάκτη
Η ιατρός ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Αθηνών «Γ.Γεννηματάς». Από το 2015 είναι Eπιμελήτρια Γενική Χειρουργός στο νοσοκομείο Metropolitan, στο τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας και Περιτοναϊκής Κακοήθειας. Τον Οκτώβριο του 2017 ,μετά από διετή παρακολούθηση του Eυρωπαϊκού Σχολείου Περιτοναϊκής Κακοήθειας (European School of Peritoneal Surface Oncology), έλαβε το επίσημο Δίπλωμα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας για την Αντιμετώπιση της Περιτοναϊκής Κακοήθειας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών με ερευνητικό αντικείμενο την εφαρμογή της υπέρθερμης διεγχειρητικής ενδοπεριτοναϊκής χημειοθεραπείας στον καρκίνο του παγκρέατος. Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με τίτλο «Νεοπλασματική νόσος στον άνθρωπο: Σύγχρονη κλινικοπαθολογοανατομική προσέγγιση και έρευνα» με τίτλο διατριβής «Προγονικά κύτταρα παχέος εντέρου και ο ρόλος τους στην καρκινογένεση». Είναι συγγραφέας πλήθους ανακοινώσεων και εργασιών με αντικείμενο την Περιτοναϊκή Κακοήθεια και την Υπέρθερμη Διεγχειρητική Ενδοπεριτοναϊκή Χημειοθεραπεία ενώ έχει πολλές συμμετοχές και ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Ο Ιατρός δέχεται ασθενείς κατόπιν ραντεβού στο ιατρείο Αθηνών, Λεωφόρος Κηφισίας 8, Αμπελόκηποι.